Yoga Events

Agenda


Events Coming up in 2017/18:
 • Zo/zat 27 mei t/m 2 juni 2018 Yoga & Schrijfweek in Frankrijk met Vinyasa, Slow-Flow Yoga, Meditatie en Schrijfworkshops (van Zin & Verzin) in een echte Franse ferme en tijd om te wandelen, lezen en lummelen.
 • Do/Zo 7-10 Juni 2018 Extra lang Lente Yoga Weekend in Drenthe; met  Yin, Vinyasa en Duo-Yoga, Thaise Yoga massage, biologisch eten, een zwemmeer, en nog veel meer!
 • VR/Zo 16-18 november 2018 Yogaweekend op Vlieland met 4 yogalessen van 1,5 uur, uitwaaien en Wellness in Hotel Seeduyn. 
 • Fit for Fertility - Cursus Fertiliteitsyoga: 4 vrijdagmiddagen in jan & feb 2018. Wat kan je zelf doen om je vruchtbaarheid te verhogen? Meer info & Data.**********'A relaxed Mind is a Creative Mind'

Van 27 mei t/m 2 juni 2018 geven wij, Laura & Danielle opnieuw een ontspannen Schrijf & Yogaweek in de prachtige omgeving van oostelijk Frankrijk in de Haute Marne. 

Kom je genieten van de rust, lekker eten en veel tijd voor jezelf?

Eigen-TIJD(s)e Yogaweek

Tijdens deze schrijf- en yogaweek of eigenlijk, retraite, mag je bijna alles en hoef je haast niets. Op de ferme waan je je in een andere tijd en ben je echt even weg van alles dat er thuis speelt. Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Wil je de ruimte geven aan je creativiteit? Of wil je eindelijk yoga of schrijven weer eens oppakken? Ga dan mee op deze ontspannen yoga & schrijfweek op het mooie Franse platteland van de Haute Marne.


OVER DE WEEK
De schrijf & yoga Hideaway vindt plaats van zondagmiddag 27 mei t/m zaterdagochtend 2 juni 2018. Aankomen kan vanaf 1600 uur, we gaan samen aan tafel om 18.30 uur. Elke ochtend en avond is er yoga, een meditatie of een andere vorm van ontspanning. Stilte is een onderdeel van de week. De rust van de omgeving, de ferme en de yoga & meditatieoefeningen laten je creativiteit stromen. De schrijfoefeningen van de middag brengen je vervolgens op een bewuste manier dichter bij wie je bent en wilt zijn. Op een creatieve manier ga je tijdens deze week op zoek naar wat jou drijft. Er is naast het programma ook genoeg ruimte om te doen waar je behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld lezen, wandelen, schilderen of zelf lekker verder schrijven. Vrijdag is het vertrek om 10.30 uur, na het ontbijt.
 

Over Ferme de la Rochelle 

De Ferme heeft acht gastenkamers, twee badkamers, een huiskamer met open haard, een eetkamer, een ruime bibliotheek met een leestafel en veel boeken, een yoga- en meditatieruimte, en een speciale groepsruimte voor cursussen. 

De slaapkamers zijn groot, zo’n 20 tot 25 m2 ieder. De kamers zijn eenvoudig gemeubileerd: een goed tweepersoonsbed, een gemakkelijke stoel, een kast en een schrijftafel met stoel. Op drie van de grootste kamers staat een extra eenpersoonsbed. Alle kamers zijn aangesloten op de centrale verwarming. 

Bij het opknappen is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande vormen en die “overgenomen”. Waar mogelijk zijn de prachtige stenen muren ‘in het zicht’ gelaten (pierres apparentes). De gastenkamers hebben allemaal hun eigen kleur gekregen. Overigens vind je op de kamers geen televisie of telefoon. Wel is er wifi in het hele huis geïnstalleerd zodat je kunt beschikken over een snelle internetverbinding.

Het gebouw wordt omringd door een grote tuin, en uiteraard is er de beschikking over een eigen ruime parkeerplaats.

PRAKTISCH
 • De retraite kost 649,00 euro.
 • VROEGBOEKKORTING: Boek je voor 31 oktober 2017, dan is de prijs slechts 599,00 euro!
 • De prijs is inclusief een eenpersoonskamer en alle maaltijden, lessen en workshops.
 • Mocht je mee willen maar is het financieel niet mogelijk voor je? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen of we iets af kunnen spreken.
 • De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn volledig verzorgd en volledig vegetarisch of veganistisch. We kunnen er rekening mee houden als je een ander dieet hebt. De week is alcohol en rook-vrij. 
 • Ferme de la Rochelle ligt in Serqueux (Haute Marne) op c.a. 6 uur rijden van Utrecht. We kunnen je helpen om samen met anderen ernaar toe te rijden. Meer info over de locatie. 

MEER INFORMATIE
Aanmelden voor deze week kan bij Danielle op:  info@studiovandaan.nl  - We horen het ook graag als je vragen hebt. 
Goed om te weten: met je inschrijving voor de week ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
Wil je meer weten of de ferme? Kijk dan op www.fermedelarochelle.nl

Kan je onze data niet? Bekijk de andere retraites op deze locatie op www.bonneretraite.nl

   

__
   

********
 • Lente Yogaweekend in Drenthe do 7-10 juni 2018

3 hele dagen met Yoga, Meditatie, Rust, Natuur en tijd voor jezelf.
Tijdens de derde editie van ons Yogaweekend kom je helemaal tot jezelf. Vier de lente met ons en laad je batterij weer op met dagelijkse yogalessen (Yin, Vinyasa & Duo-Yoga), meditatie en mindfulness, en een wisselend middagprogramma voor wie wil met onder andere Thaise Yoga Massage Workshop en een kookworkshop. Je bent van harte welkom op het Hof van Axen in het rustgevende Drenthe. Beleef de prachtige natuur, geniet van gezond & lekker vegetarisch eten en je hebt naast de yoga alle tijd voor jezelf: In de tuin een boek lezen, zonnen, schommelen op de schommelbank, zwemmen in het ‘eigen’ zandmeer, of genieten van een massage; de keuze is aan jou! ‚Äč>>Meer info  (Hier vind je o.a. het programma).

Kom je ook naar Drenthe in april?
We kijken ernaar uit!

Danielle (studio Vandaan) & Tamara (Yoga Footprint).

******
 • Yogaweekend -Arrangement op Vlieland 2018

Data Yoga Weekend Vlieland 16-18 nov 2018

Een weekend lang ontspannen, bezinnen en genieten van fantastische uitzichten over de Noordzee en Vlieland. Tijdens het weekend volg je 4 yoga workshops van 90 minuten verzorgd door yogadocente Danielle van Grieken. Je start op vrijdagavond, vervolgt op zaterdag en sluit af op zondagochtend. Naast de yoga sessies kan je genieten van de sauna en het Turks stoombad in het hotel. Strandhotel Seeduyn en wellness center WellCome, bieden deze ontspannen mogelijkheid aan op Vlieland.

Als klant van studio Vandaan ontvang je 10% korting op dit weekend met je eigen docente. 
Meer info
*******
 
 • Cursus Fertiliteitsyoga - Fit for Fertility Yoga

Cursus Fertiliteitsyoga 
Vrijdagen 12, 19, 26 januari en 2 februari, van 16.00 tot 17.30 uur, locatie: Utrecht


Tijdens deze cursus besteden we met name aandacht aan één van de meest krachtige instrumenten om vruchtbaarheid te bevorderen: ontspanning. De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met Fit for Fertility yoga nu precies waarmee we aan de slag gaan. 
 

Wat doen we tijdens de cursus?
De lessen uit de cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en uitwisseling, en een aanzienlijk gedeelte besteden we aan het beoefenen van de Fit for Fertility Yoga-oefeningen. Het doel is dat de series uit de cursus een onderdeel worden van je dagelijkse leven zodat je een levensstijl kan ontwikkelen die bevorderlijk is voor zwanger worden. De cursus bestaat uit verschillende, maar sterk verbonden modules:

 • Stress & Vruchtbaarheid
 • Voeding & Vruchtbaarheid
 • Yoga & Vruchtbaarheid
Meer informatie. Voor vragen of je reservering: mail Danielle op: info@studiovandaan.nl


*******

 
 • Mini-cursus Thaise Yoga Massage

Altijd al eens willen leren masseren? Kom de Zomerworkshop 'Thaise Yoga Massage' volgen! 

De Thaise Yoga massage is een oude en unieke massage waarbij je met je kleren aan, en op een stapel matjes en dekens, yoga strekkingen en massagetechnieken ondergaat. Het wordt ook wel 'The Lazy Men's yoga' genoemd omdat het is alsof iemand anders yoga doet met jouw lichaam!

Tijdens een Yoga Massage worden begeleide yoga-strekkingen gecombineerd met werk aan energiebanen (acupressuur door o.a. palm- en duimdruk) en ontspannende massagetechnieken. Tijdens de workshop leer je de basis van de Thaise Yoga Massage. We besteden met name aandacht aan de benen en de rug. Je leert de technieken te geven aan iemand én je ontvangt tenminste een uur lang ook zelf de massage. 

"Danielle legt heel helder en met prettige stem uit. Ze houdt het tempo er in, maar neemt wel tijd voor details en om te helpen als een houding niet meteen lukt. De workshop heeft een goede structuur. De combinatie van geven en ontvangen is leuk en fijn, maar ook vanuit didactisch oogpunt goed: zo weet je hoe voelt wat je doet bij de ander. " - Dit schreef Mee, na de workshop op 28 aug.

Nieuwsgierig? Meld je aan! Je kan je alleen of met een vriend(in)/partner aanmelden. 

NIEUWE DATA volgen in 2018. 
Locatie: Oudegracht 328 ad werf, Utrecht
Graag opgeven bij Danielle via de mail: info@studiovandaan.nl

Lees meer


*****

 


Products
 • 4 Yogalessen op je pc/telefoon voor slechts €12,50!

4 Yogalessen op je pc/telefoon voor slechts €12,50!

Vanaf nu kan je de 4 yogalessen die op de Nederlandstalige YOGA DVD 'Go with the Flow'. Voor slechts €12,50 stuur ik je de uitnodiging voor de gedeelde Google Drive toe waarmee je toegang hebt tot de map en je de 4 mp4-bestanden kan downloaden. Je kan ze via Google Drive ook op je telefoon zetten!  Zo heb je altijd je yogalessen bij de hand! Ook op reis!

Om de toegang tot de bestanden in de Google-Drive map te krijgen heb je wel een Google-account nodig (dit heb je al als je een @gmail.com mail adres hebt).
Je kan de bestanden downloaden uit de map en ze daarna op je pc plaatsen waar je wil, of in een nieuwe, eigen Google Drive map plaatsen. 

Iedere les heeft haar eigen thema:

 1. Lift your Spirit : een serie voor Energie, Souplesse en kracht. Geschikt als Ochtendserie of te gebruiken als warming-up vóór één van de andere lessen.

 2. Work your Core! : serie specifiek voor het opbouwen van je kernkracht.

 3. Open your Heart & Hips! : serie vol achteroverbuigingen en heupopeners, opgenomen in Ubud, op Bali!

 4. Balance your Life : serie voor Balans & Kracht, opgenomen aan zee, op het eilandje Kanawa!

 • Bestellen: 

De DVD in hard-copy  (€20,00 excl porto van 2,50) en 
De toegang tot de lessen in de Google-Drive map (€ 12,50)
kan je bestellen via info@studiovandaan.nl.

 

Blijf op de hoogte!

* indicates required
Email Address *