Mindful met je baby (8-weekse cursus)Mindful met je baby

Mindful met je baby is een mindfulnesstraining voor moeders met een kindje tussen 0 en 18 maanden. Deze speciaal door de universiteit van Amsterdam ontwikkelde training biedt ouders handvatten voor opvoeden met liefdevolle aandacht. Je leert bewuster in de opvoeding te staan wat zorgt voor meer gemak, beter omgaan met stress en goed voor jezelf zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt, zorg je automatisch ook beter voor anderen.


Bekijk hier het filmpje over Mindful Parenting en ontdek wat Mindfulness voor jou kan betekenen als ouder.

 

Waarom een Mindfulness training voor moeders?

Een nieuwe baby in het gezin brengt veel veranderingen met zich mee. Het is een bijzondere ervaring die je leven verrijkt, maar soms kan het ook zwaar en stressvol zijn. Je nieuwe rol als ouder vraagt om een nieuw evenwicht. Mindfulness helpt je om dit evenwicht te vinden. Zo kun je weer wat vaker gewoon ‘zijn’ in plaats van altijd maar bezig te zijn met je eindeloze to-do lijst. In Mayke's blog kan je lezen wat Mindfulness voor haar betekend heeft. 

Mindful met je baby is een training voor ouders met een baby (0-18 maanden). In 8 weken leer je weer genieten van het ouderschap. Je leert luisteren naar je wat je zelf nodig hebt en tegelijkertijd ook beter afstemmen op de behoeften van je kindje.

 

Is Mindful met je baby iets voor mij?

Mindful met je baby is een training voor ouders die graag willen leren om gemakkelijker om te gaan met opvoedstress. Heb je een druk leven, wil je graag leren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen of benieuwd hoe jij de signalen van je baby nóg beter kunt oppikken? Dan is Mindful met je baby iets voor jou!
 

In deze training leer je:

 • Gemakkelijker omgaan met stress in het ouderschap
 • In het hier-en-nu genieten van de momenten met je kindje (oude zorgen over je kindje kun je loslaten)
 • Vertrouwen op je eigen gevoel en zo je eigen weg vinden in het ouderschap
 • Beter communiceren met je kindje
 • Vriendelijker zijn voor jezelf
 • Zelf weer lekkerder in je vel (minder zorgen, angsten en sombere gevoelens)
 

Praktische Info

 • Geplande data:
  Woensdagochtend 21 en 28 maart, 4, 11 en 18 april, 9, 16 en 23 mei 2018
 • Tijd: 10.30-12.30 uur.
 • Locatie: Feldenkraiscentrum Lombok
  1e Atjehstraat 2
  3531 SK Utrecht
 • Docente: Mayke den Ouden
 • Tarief voor de 8-weekse training: 345,00 euro
 • Aanmelden kan via mail bij Danielle op info@studiovandaan.nl
 

Docente: Mayke den Ouden

De 8-weekse training wordt gegeven door Mayke den Ouden van ‘Mindful Moments’.

“Ik heb pedagogische wetenschappen en maatschappelijke opvoedingsvraagstukken gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over kinderen en over opvoeden. Hoeveel ervaring ik ook had met andermans kinderen, toen ik in 2016 zelf moeder werd leerde ik pas echt wat er allemaal bij komt kijken. Want hoe mooi het ook is om kinderen te hebben, er zijn momenten dat je uit balans raakt. Om me heen zie ik veel ouders worstelen met hun nieuwe rol als ouder. Een zwangerschap en ook de periode dat je net ouder bent kunnen het evenwicht in je leven verstoren. Het mooie is dat je zelf veel kunt doen om de balans te herstellen.”

When life throws you lemons…

Met uit balans raken heb ik flink wat ervaring. Door een verkeersongeluk veranderde mijn wereld en alles wat ik kende. Mijn werk als onderzoeker op de universiteit van Amsterdam heb ik moeten opgeven. Ik ben jaren bezig geweest met herstellen en nog steeds niet helemaal ‘gezond’ volgens de artsen. Tijdens mijn revalidatie ben ik gestart met het beoefenen van mindfulness en yoga. Ik heb geleerd hoeveel je zelf kunt doen om je goed te voelen en tegelijkertijd te accepteren dat het leven soms anders loopt dan je vooraf had gepland. En dat dit ook oké is.

Weer terug in balans

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen afgerond op het gebied van yoga, mindfulness en massage, voor zowel volwassenen als voor kinderen. Dit heeft me enorm geholpen bij mijn eigen herstel. Nu wil ik mijn kennis en ervaringen graag delen met anderen. Wat mij het meest aanspreekt in mijn werk is de relatie tussen ouder en kind en dat echt contact maken met je kindje een wereld van verschil kan maken. Toen ik moeder werd heb ik dit zelf ervaren. Onze zoon had een lastige start met veel pijn, en wat ben ik blij dat ik iets voor hem kon doen, maar ook voor mezelf. Want door goed voor mezelf te zorgen, kon ik ook de beste versie van mezelf zijn voor hem.

 

Hoe kan Mayke jou helpen?

“In mijn trainingen draait het om de relatie tussen ouder en kind en ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van mindfulness. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, dan voel je je mentaal ook sterker en ben je flexibeler voor datgene wat op je pad komt. Mindfulness gaat voor mij over jezelf goed leren kennen, over leren genieten van wat er nu is, zodat je ook sneller aan de bel kunt trekken als er iets niet goed is. Uiteindelijk leer je gemakkelijker omgaan met de drukte en stress van alle dag en je leven zo in te richten dat zowel jij als je kindje er blij van worden. Dat is iets wat iedereen verdient en daarom wil ik jou hier graag bij helpen.” – Mayke