Lente Yogaweekend in Drenthe 7-10 juni 2018


 Lente YOGAweekend met Yogadocenten Daniëlle & Tamara

Do/Zo 26-29 Oktober 2017 (Herfst editie)
DO/ZO 7-10 juni 2018

3 hele dagen met Yoga, Meditatie, Rust, Natuur en tijd voor jezelf

Tijdens onze derde editie van ons Yogaweekend kom je helemaal tot jezelf. Vier de lente met ons en laad je batterij weer op met dagelijkse yogalessen (Yin, Vinyasa & Duo-Yoga), meditatie en mindfulness, en een wisselend middagprogramma voor wie wil met o.a. een Thaise Yoga massage Workshop en een Kookworkshop. Je bent van harte welkom op het Hof van Axen in het rustgevende Drenthe. Beleef de prachtige natuur, geniet van gezond & lekker vegetarisch eten en je hebt naast de yoga alle tijd voor jezelf: In de tuin een boek lezen, zonnen, schommelen op de schommelbank, zwemmen in het ‘eigen’ zandmeer, of genieten van een massage; de keuze is aan jou!

Kom je ook naar Drenthe in April?
We kijken ernaar uit! Warme groet, Danielle & Tamara


LOCATIE: 
Op het prachtig gelegen Hof van Axen in Witteveen, Drenthe.
Het Hof van Axen is door eigenaren Sonja en Jan zelf volledig gerenoveerd tot een bijna 100% eco-vriendelijk verblijf. Ze runnen het hof met veel liefde en passie waardoor je je op het hof meteen zal thuis voelen. Hier kan je volop genieten van rust en zon en luieren aan de rand van het zwemmeer. De yoga en meditatielessen vinden plaats in een sfeervolle, ruime yogazaal met uitzicht op de grote tuin van het hof. De kok van het hof bereid met liefde heerlijke vegetarische maaltijden met verse kruiden en groenten uit eigen tuin. In de avond  zijn er prachtige sterrenhemels te zien en kan je je verwarmen aan de houtgestookte kachels. Je slaapt in prettige, warme kamers met uitzicht op de tuin en de bossen. Kortom, op het hof vind je alle ingrediënten voor een rustgevend en inspirerend yogaweekend.

PROGRAMMA:

Dag van aankomst

Op donderdag ben je tussen 17.00 uur en 18.15 uur van harte welkom bij het Hof van Axen. Rond half 7 gaan we aan tafel en maken we kennis met elkaar onder het genot van heerlijke huis-gemaakte vegetarische/veganistische maaltijd. Na het eten heb je nog even tijd voor jezelf zodat je even helemaal kunt settelen in je kamer en op het prachtige hof van Axen. Om half 9 komen we samen in de yoga zaal voor een rustige Yin yogasessie waardoor je alle dagelijkse activiteiten achter je kunt laten en zoveel mogelijk kunt landen. We besteden aandacht aan het uitspreken/zetten van een intentie voor het weekend. Ervaring leert dat door het zetten van een intentie, je iets toevoegt aan je weekend wat bijdraagt aan een intensere, diepere, betekenisvolle ervaring.

 

Dagindeling

We nodigen je uit om elke ochtend in stilte te starten tot na de yogales. Elke dag starten we met een vroege ochtendmeditatie. Deze begeleide meditatie is erg toegankelijk ook als je niet gewend bent om te mediteren. Na een korte pauze is het tijd voor een frisse en energieke yogales, gevolgd door het ontbijt.  Wil je liever iets langer blijven liggen dan sla je de meditatie over en sluit je aan bij de yogales.

Na het ontbijt ben je vrij om te doen wat je wilt; je kunt luieren, een boek lezen, tekenen, zwemmen in het meer of wandelen in de natuur. Laat je inspireren en uitnodigen door de prachtige omgeving waarin het hof van Axen zich bevindt. Samen of alleen.

 

Om 13.00 uur staat de lunch voor ons klaar. Na de lunch ben je vrij om tot aan het middagprogramma te doen wat je wilt. Op vrijdag staat er een Duo-yoga les (waarbij je elkaar dieper in de houding helpt) of een Thaise Yoga massageworkshop op de agenda, op zaterdag kun je kiezen voor een kookworkshop of een mooie wandeling en op zondag gaan we de prachtige Drentse natuur in voor een stiltewandeling.

Rond half 7 staat er wederom een heerlijk diner voor je klaar en sluiten we de dag af met op vrijdagavond een yin yogasessie en op zaterdagavond eerst met yoga en dan een kampvuur.

 

Dag van vertrek

Zondag beginnen we de dag een uurtje later. Na de ochtendmeditatie is het tijd voor een verdiepende yogales. Daarna staat er een brunch voor je klaar. Na de brunch heb je even tijd voor jezelf.

We ontmoeten elkaar weer rond half 2 voor een stiltewandeling in de natuur. De ervaring leert dat als je in stilte bent, je meer aandacht  hebt voor de geluiden, geuren en kleuren om je heen. Je leert de natuur op een andere en intensere manier ervaren. Na de stiltewandeling genieten we van een late lunch. Rond 4 uur sluiten we samen het Yogaweekend af.

Yogadocenten Daniëlle & Tamara 

Het Lente Yogaweekend wordt georganiseerd door Daniëlle (studio Vandaan) en Tamara (YOGA footprint). Beide geven met liefde en plezier yogales in Utrecht en zijn altijd op zoek naar manieren om via yoga echt contact te maken. Nu hun vriendschap zich verdiept, hebben ze ontdekt dat ze naast yoga ook hun passie en inspiratie halen uit de natuur, lekker en gezond eten, mindfulness, en het Boedhisme, maar ook graag creatief bezig zijn in de vorm van schrijven, tekenen en boetseren. More weekends to come;-). 

 

Daniëlle van Grieken (35) is gecertificeerd Yogadocente en geeft Vinyasa en Zwangerschapsyogales in Utrecht. 

Acht jaar geleden zei ze haar loondienstbaan gedag en richtte ze studio Vandaan op om haar passie voor Yoga, Aziatisch eten en Aziatische massages te verenigen en alleen nog maar te doen wat ze leuk vindt. Daar heeft ze nog nooit spijt van gehad! Naast de dagelijkse yogalessen en massages geeft ze met veel liefde Aziatische kookworkshops en houdt ze ééns in de maand een huiskamerrestaurant bij haar thuis. Ze vind het een groot voorrecht om een ontspannende bijdrage te mogen leveren in iemands leven, of dat nu met Yoga, een massage of een gezellig diner is.

'Omdat we maar één lichaam hebben, kunnen we er maar beter goed voor zorgen. Yoga, meditatie, massages en gezond eten houden het lichaam en de geest helder en vrolijk!'

Lees meer over Danielle op de site: studioVandaan.nl

 

Tamara van Uden - YOGA Footprint

Tamara is gecertificeerd Yogadocente en geeft Vinyasa en Yin Yoga in Utrecht. Na een mooie persoonlijke zoektocht heeft ze dik twee jaar geleden het roer omgegooid en besloten om het pad van yoga te gaan bewandelen. Ervaring heeft haar geleerd dat een combinatie van yoga, meditatie en mindfulness haar hoofd, haar lijf en haar hart nog meer samenbrengen. Meditatie en mindfulness zijn dan ook steeds meer een onderdeel gaan uitmaken van het pad wat ze bewandelt.

Naast yoga, meditatie en mindfulness haalt ze veel inspiratie uit het leven zelf, de natuur & mensen om zich heen, het Boeddhisme en heeft ze een passie voor lekker en gezond eten en creatief bezig zijn in de vorm van schrijven en tekenen. Haar eigen ervaringen, passies en inspiratie vormen de basis van de lessen en workshop die ze met YOGA footprint organiseert.

Met mijn persoonlijke aanpak en mijn liefde voor mens & natuur wil ik jullie enthousiasmeren en motiveren om zelf te gaan ervaren wat yoga voor jou kan doen.

Lees meer over Tamara op haar site: Yogafootprint.nlYogaweekend Tarief:
Standaard tarief op basis van een 2-persoonskamer: euro 395,00 

Tarief op basis van een 1-persoonskamer: euro 495,00


De tarieven zijn inclusief:

- 3 Ochtend Meditatielessen & Pranayama, met ieder een eigen thema en focus.

- 5 Yogalessen: Een combinatie van Vinyasa, Hatha & Yin Yoga

- 3 keer een Middagprogramma: een DuoYogaworkshop of Thaise Yoga massage workshop op vrijdag, een kookworkshop op zaterdag en een stiltewandeling op zondag.

- 3 Overnachtingen in een 2-persoons slaapkamer met gedeelde badkamer.

- Een 1 persoonskamer is mogelijk indien beschikbaar en tegen een meerprijs.
- Volledig pension met drie maal een huisgemaakt vegetarisch ontbijt, gezonde lunch en een vegetarisch diner, koffie, thee, koek en fruit.

- Een kampvuur op zaterdagavond

- Toeristenbelasting
Exclusief

- Transport naar de locatie (evt is een pick up mogelijk als je met OV komt)

- Annuleringsverzekering

Optioneel bij te boeken:

- Een ontspannende massage van 60 min voor € 55,00, of een Reiki behandeling van Sonja voor € 55,00. 
 

Aanmelden

Heb je interesse en wil je je opgeven? Wacht niet te lang want de plekken zijn beperkt (max 14 deelnemers)! Laat het ons weten bij Danielle via info@studiovandaan.nl of bij Tamara Tamara@yogafootprint.nl

P.S.Met je inschrijving ga je ook akkoord met de Algemene Voorwaarden voor het weekend.