Bewust Zwanger (Verdiepingsles)

 

Bewust Zwanger - Verdiepingsles

Dat wat je aandacht geeft, groeit. 

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je lichaam verandert snel en je hebt het idee dat je nog van alles moet regelen voordat je kindje er is. Daarnaast gaat het leven gewoon door; werk, vrienden en daarbovenop nog alle dingen op je eindeloze to-do lijst. Je zou bijna vergeten dat je zwanger bent! Niets is minder waar. Je lichaam is hard aan het werk om een klein mensje te maken. Het is niet altijd gemakkelijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en het de rust en aandacht te geven die het verdient.

De verdiepingsles 'Bewust Zwanger' helpt je om met aandacht aanwezig te zijn in het moment. Zo kun je je zwangerschap bewuster ervaren en goed leren voelen hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Want goed voor jezelf zorgen, betekent automatisch ook goed voor je kindje zorgen. Dit is geen yogales, maar een les waar de technieken uit de Mindfulness centraal staan. 
 

In de les Bewust Zwanger leer je:

  • Hoe bewuste aandacht jouw ervaring van je zwangerschap kan veranderen
  • Hoe je contact kunt maken met je kindje in je buik
  • Hoe je kan omgaan met piekergedachten en zorgen rondom zwangerschap, bevallen en moeder worden
  • Vriendelijker kijken naar jezelf en je lichaam, juist nu er zoveel verandert
  • Hoe je de signalen van je lichaam kan herkennen zodat je voldoende rust kan nemen.

In 2,5 uur gaan we aan de slag met praktische oefeningen die jij na afloop gemakkelijk thuis kunt blijven doen. Je krijgt na de workshop toegang tot alle geleide meditaties uit de workshop.

Docente Mayke den Ouden is pedagoge en Mindfulnesstrainer.
Ze vertelt:
“In mijn workshops en trainingen draait het om ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van mindfulness. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, dan voel je je mentaal ook sterker en ben je flexibeler voor datgene wat op je pad komt. Mindfulness gaat voor mij over jezelf goed leren kennen, over leren genieten van wat er nu is, zodat je ook sneller aan de bel kunt trekken als er iets niet goed is. Uiteindelijk leer je gemakkelijker omgaan met de drukte en stress van alle dag en je leven zo in te richten dat zowel jij als je kindje er blij van worden. Dat is iets wat iedereen verdient en daarom wil ik jou hier graag bij helpen.” – Mayke

Praktisch

Docente: Mayke den Ouden
Geplande data: De verdiepingsles duurt 2,5 uur. 
Zo 11 maart 10.00-12.30 uur 
Zo 8 april 10.00-12.30 uur
Tarief: 40,00 (per Les)
Locatie: Oudegracht 328 ad werf, Utrecht
Aanmelden kan via de mail op: info@studiovandaan.nl
Plekjes zijn beperkt tot 12 dames.